Het allergrootste inzicht uit mijn boek Ontzitten

Het allergrootste inzicht uit mijn boek Ontzitten

Tijdens mijn deelname aan de Mastermindgroep van Theo Moorman, werd mij door mijn mede-masterminds steeds vaker de vraag gesteld waarom ik geen boek ging schrijven over mijn expertise. Ik was zo overtuigd van het feit dat mensen minder moesten zitten en meer moesten bewegen, dat het voor hen niet meer dan logisch was dat ik mijn overtuiging op papier ging zetten.

Ik ben de hele groep waarmee ik toen maandelijks bij elkaar kwam ook zeer dankbaar voor het zaadje dat ze bij mij geplant hebben. Zonder hen had ik misschien wel nooit het mooie proces van een boek schrijven mogen doorlopen.

 

Je moet een boek over vitaliteit gaan schrijven

Tussen iemand die tegen je zegt dat je een boek moet gaan schrijven, tot het schrijven en uitbrengen van het boek, zit nog wel een heel proces. Er kwam een moment dat ik de knop om moest zetten en besloot dat ik aan de slag zou gaan met het daadwerkelijk schrijven van het boek.

In de zomer van 2021 kwam ik contact met schrijfcoach Perdiep Ramesar. Met zijn hulp schreef ik binnen vier maanden mijn boek: Ontzitten, minder zitten voor meer vitaliteit.
Je kunt je misschien wel voorstellen hoe trots ik was toen ik, op mijn verjaardag notabene, het eerste exemplaar in handen kreeg.

Wie mij een paar maanden daarvoor had gezegd dat ik op die dag het eerste exemplaar van het door mij geschreven boek in handen zou hebben, zou ik voor gek hebben verklaard.

“Ik een boek schrijven? Nou, dat denk ik niet!”

 

Het grootste inzicht tijdens mijn schrijfproces

Maar niets was minder waar. Op het moment dat ik het zelf ook echt wilde, moest ik het ook gaan doen. Wat uiteindelijk dus resulteerde in iets dat ik heb gedaan.

Achteraf gezien denk ik dat dat misschien wel het allergrootste inzicht is dat ik tijdens het schrijven van mijn boek heb geleerd. Je moet het gewoon doen! Just f#cking do it!

Je kunt nog zoveel boeken lezen, podcasts beluisteren, ebooks downloaden en workshops bijwonen, maar zonder actie krijg je simpelweg geen resultaat.

Er zijn vaak tientallen redenen om iets niet te doen, maar waarschijnlijk zijn er veel meer redenen te bedenken om iets wel te doen.

Of het nu gaat om meer bewegen voor een vitaler leven (iets wat ik van harte aanbeveel), een doel dat je voor jezelf hebt gesteld maar nog niet hebt behaald, of die ene wens die je al jaren hebt. Waar wacht je op? Eens moet je de eerste stap gaan zetten. Waarom niet vandaag?!

Elke duizend mijl begint bij de eerste stap…

Blog banner Paul Akkermans 10 tips voor meer beweging en gezonder zitten

10 tips voor meer beweging & gezonder zitten

Weggever covers Paul Akkermans 20 tips voor meer beweging en gezonder zitgedrag

Leer hoe je zowel thuis, als op het werk je werkplek zo kunt inrichten dat je werkdag een stuk vitaler wordt

Krijg inzicht in je eigen zitgedrag en handvatten om hier snel verbetering in aan te brengen.

Visueel weergegeven zodat je makkelijk kunt zien wat de juiste stap is voor een vitalere werkplek.

Weggever covers Paul Akkermans 20 tips voor meer beweging en gezonder zitgedrag

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *